Solista formației pop-rock Roxette, suedeza Marie Fredriksson, a murit la 61 de ani

Solista formației Roxette, Marie Fredriksson, a murit în această dimineață, 9 decembrie, la 61 de ani. Anunțul a fost făcut de managerul său, relatează BBC.

Foto: Suvad Mrkonjic/TT News Agency/via REUTERS

Vedeta suedeză a fost o figură importantă în cultura muzicală internațională și a avut un succes imens în anii ’90, cu hituri precum „The Look”, „Listen to your heart” și „It Must Have been Love”.

Potrivit managerului său, cântăreața s-a stins „în urma unei lungi bătălii cu cancerul, care a durat 17 ani”.

„Ai fost cel mai minunat prieten, timp de peste 40 de ani”, a declarat colegul său de trupă, Per Gessle.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, Per a scris: „Timpul trece atât de repede. Nu de puține ori am petrecut zile și nopți în micul meu apartament, unde împărtășeam visuri imposibile. Și ce vis am ajuns până la urmă să trăim împreună! Am fost onorat să-ți cunosc talentul și generozitatea. Toată dragostea mea se îndreaptă acum către tine și familia ta. Lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel”.

Fredriksson a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier în 2002 și a suportat cu succes o intervenție chirurgicală și chimioterapie, însă cancerul nu a cruțat-o. Trupa a luat o pauză pentru recuperarea artistei până în 2009 și a susținut o serie de concerte la nivel mondial în anii următori.

Muziciana a decis să oprească concertele în 2016, când medicii au sfătuit-o să înceteze turneul și să se concentreze asupra sănătății sale. Marie Fredriksson are doi copii, cu soțul său Mikael „Micke” Bolyos.

Trupa Roxette, care a luat naștere în anul 1986, a devenit în scurt timp cea mai importantă formație muzicală din Suedia și a reușit să vândă, pe toată perioada carierei muzicale a grupului, peste 75 de milioane de discuri în întreaga lume.


Pub