Soarta unui campion mondial care a dus faima Moldovei în lume. „Ca să ajung la competiție am dormit în aeroport și pe la stații și am mâncat terciuri uscate”

Halterofilul moldovean Nicolai Bîrliba a devenit campion mondial în cadrul competiției internaționale din Polonia, la care au participat 25 de țări. Acesta a povestit, pe pagina sa de Facebook, condițiile pe care a fost nevoit să le suporte, pentru a ajunge la Lodz, orașul în care s-a desfășurat Cupa în acest an.

Foto: facebook.com/nicolai.birliba

Halterofilul moldovean Nicolai Bîrliba a participat în categoria de 90 kg în cadrul Capionatului Mondial de Haltere. Acesta a ridicat de 651 de ori o halteră de 20 de kilograme, devenind cel mai bun și în acest an.

„Participarea mea la Cupa Mondială a fost problematică, din cauza lipsei de surse financiare pentru călătorie. A trebuit să economisesc și să dorm o noapte în aeroportul din Varșovia și încă o noapte în stația de autobuz din Lodz. O astfel de ședere peste noapte și mesele uscate, când ești nevoit să torni apă fiartă peste terciuri sau supe, timp de 5 zile consecutiv, nu puteau să influențeze pozitiv performanța mea în cadrul competiției”, a relatat sportivul moldovean.

În pofida tuturor dificultăților, Nicolai Bîrliba a reușit să fie cel mai bun dintre toți participanții din categoria sa. Totuși, spune el, rezultatele lasă de dorit în comparație cu cele obținute la campionatul din 2017.

Nicolai Bîrliba - campion mondial / Sursa:facebook.com/nicolai.birliba
Campionatul mondial de haltere 2019 / Sursa:facebook.com/nicolai.birliba


Pub