Inițierea relațiilor de colaborare între municipiile Chișinău și Kocaeli, Turcia

   2714

Primăria Chișinău informează că un grup de specialiști din Turcia vor veni în perioada următoare în capitală  cu scopul de a evalua starea de lucruri din municipiu și de a oferiri suport pentru modernizarea principalelor domenii de activitate ale urbei.

Despre aceasta s-a convenit în cadrul întrevederii dintre primarul general, Ion Ceban și edilul municipiului Kocaeli, Turcia, Tahir Büyükakin. Regiunea industrială Kocaeli are circa 2 milioane de locuitori și formează 16% din PIB-ul Turciei.

În cadrul discuțiilor, părțile au abordat mai multe subiecte, îndeosebi care reprezintă un interes sporit pentru colaborarea dintre cele două orașe. Astfel, s-a convenit încheierea unui acord de înfrățire între Chișinău și Kocaeli, ce va presupune relații de colaborare și parteneriate pe diverse domenii de activitate, inclusiv: social, cultură, sport, infrastructură, transport etc.

De asemenea, aspectul comercial - economic dintre cele două municipalități a fost tema discuției dintre edilul Chișinăului și președinții camerelor de Industrie și cea de Comerț ale regiunii Kocaeli. „Avem un potențial economic major, astfel că suntem gata să colaborăm multiaspectual cu partea turcă. Vom iniția activități privind schimbul de experiență și bune practici, după care vom veni cu o foaie de parcurs în realizarea proiectelor comune", a comunicat primarul capitalei.

Menționăm că în perioada 9-12 decembrie a.c., primarul general, Ion Ceban, se află intr-o vizită de lucru în Turcia.