23:26:55 16.04.2024
Stiri

Judecătorul Sternioală, SUSPENDAT din funcție: CSM și-a dat acordul ca acesta să fie percheziționat și adus silit în fața procurorilor, însă nu și pentru a fi reținut

Social 10.12.2019 09:51 Vizualizări1651 Autor: Ziarul National
Judecătorul Sternioală, SUSPENDAT din funcție: CSM și-a dat acordul ca acesta să fie percheziționat și adus silit în fața procurorilor, însă nu și pentru a fi reținut


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), întrunit asăzi în ședință după mai multe tentative eșuate, a dat curs sesizării fostului procurorul general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a lui Oleg Sternioală de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Totuși, CSM a admis doar parțial, cu șapte voturi pro și unul împotrivă, sesizarea procurorului. Mai exact, CSM și-a dat acordul ca judecătorul Sternioală să fie percheziționat și adus silit în fața procurorilor, însă nu și reținut.

Totodată, Sternioală a fost suspendat din funcție, până la finalizarea anchetei pe numele său.

Procurorii îl suspectează pe Oleg Sternioală de îmbogățire ilicită și l-au reținut pe 5 noiembrie curent, însă a fost eliberat după două zile.

Potrivit acuzatorilor, judecătorul ar fi acumulat, împreună cu membrii familiei, venituri de circa şapte milioane de lei, însă şi-ar fi cumpărat bunuri de lux în valoare de aproape 14 milioane de lei. Diferența de circa 6,7 milioane de lei dintre veniturile și cheltuielile acestuia ar fi fost obţinută ilicit.

Menționăm că la ședința de astăzi a CSM participă și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care a refuzat să facă acest lucru în ultimele săptămâni, dar și Victor Micu, membrul CSM care la fel nu venea la ședințele Consiliului până acum. De asemenea, la ședința CSM participă și noul procuror general, Alexandr Stoianoglo.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md