Linkuri accesibilitate

Percheziții la Primăria Chișinău într-un dosar privind gestionarea încăperilor nelocative din municipiu


La primăria Chișinăului au avut loc percheziții, iar șefa Direcției patrimoniu municipal din cadrul Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale a fost reținută, informează agenția IPN. Au mai fost reținuți doi reprezentanți ai unei agenții imobiliare, dar și un angajat al Agenției servicii publice. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins bani de la persoane fizice și juridice pentru soluționarea diferitelor probleme ce țin de competența primăriei sau a serviciilor cadastrale.

Într-un comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, citat de IPN, se menționează că șefa de direcție e bănuită că ar fi pretins sistematic diferite sume de bani de la persoane fizice și juridice pentru a urgenta eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relațiilor contractuale de locațiune pentru exploatarea încăperilor nelocative din Chișinău.

În aceleași dosare, sunt bănuiți și factori de decizie ai „Agenției din Chișinău Capitalimobil” – întreprindere desemnată de către Consiliul municipal Chișinău drept responsabilă de organizarea licitațiilor publice pentru obținerea dreptului de arendă asupra terenurilor și spațiilor nelocative din municipiu. Persoanele reținute au fost plasate în izolatorul Centrului Național Anticorupție pentru 72 de ore și sunt cercetate pentru abuz în serviciu, corupere activă, pasivă și trafic de influență.

Potrivit IPN, primăria municipiului Chișinău a venit cu următorul comentariu: „Primarul general a atenționat mereu că funcționarii trebuie să își facă munca onest și corect, iar cei ce se fac vinovați să răspundă. Organele de drept să acționeze conform legii”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG