(foto) Premieră: Noul McLaren 620R – maşină de curse stradală într-o ediţie limitată

McLaren anunță astăzi noul 620R, prima mașină din categoria sa care oferă caracteristici reale din motorsport într-un pachet care poate fi utilizat pe drumurile publice.

Doar 350 de exemplare vor fi construite şi toate se vor alege cu o evoluţie a specificaţiei Competition a modelului de curse McLaren 570S GT4, pentru a oferi o experiență similară conducerii unui astfel de vehicul, fie pe circuite, fie pe şosele.

Caracteristicile noului 620R:

  • O maşină de curse omologată pentru a circula şi pe drumurile publice, cel mai nou membru al McLaren Sports Series.
  • Limitată la doar 350 de exemplare, toate asamblate manual în Woking, Marea Britanie.
  • Cea mai puternică maşină din familia McLaren Sports Series.
  • De propulsie răspunde acelaşi motor V8 twin-turbo M838TE de 3.8 litri montat central şi longitudinal de pe maşina de curse GT4, iar libertatea faţă de regulile sportive a permis reconfigurarea unităţii electronice de control şi a turbo compresoarelor pentru a putea genera 620 de CP (7.000 rpm) şi 620 Nm de cuplu (3.500 rpm).
  • Prin intermediul unei cutii de viteze Seamless Shift Gearbox (SSG) cu şapte trepte şi a unei tracţiuni spate poate face 0-100 km/h în 2.9 secunde, 0-200 km/h în 8.1 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 322 de km/h. În plus, performanţele dinamice se datorează şasiului ultra uşor Monocell II, făcut dintr-o singură bucată de fibră de carbon, cu structuri din aluminiu de atenuare a unui impact (faţă/spate), prin care greutatea maşinii nu depăşeşte 1.282 de kg.
  • Servodirecţia îi este electro-hidraulică. Eşapamentul e sport şi confecţionat din oţel inoxidabil. Suspensia-i conţine amortizoare de tip coilover ajustabile manual în două direcţii şi sunt cu peste 6 kg mai uşoare decât cele folosite standard pe modelele din Sports Series, braţe mai uşoare din aluminiu, bare anti ruliu mai rigide şi suporturi din cauciuc în locul unora din oţel inoxidabil pentru un feedback mai bun al direcţiei.
  • Mecanismele de frânare sunt carbo-ceramice cu discuri de 390/380 mm pe faţă/spate respectiv şi etriere din aluminiu forjat cu câte 6/4 pistoane. Anvelopele sunt standard semi slick Pirelli P Zero Trofeo R sau opţionale special dezvoltate pentru noul model Pirelli Slick în mărimi de 225/35/R19 şi 285/35/R20. Este prima dată când o mașină stradală cu roți cu jante de 19/20 de inci, cu prinderi centrale, a fost proiectată pentru a putea rula pe anvelope slick fără a fi necesară o ajustare mecanică suplimentară.
  • Noul spoiler spate din carbon, poziţionat la 32 de cm deasupra caroseriei, poate fi reglat manual în trei unghiuri diferite, iar în cel mai extrem se poate genera o forţă de apăsare suplimentară de 185 de kg la 250 de km/h. Capota din carbon, splitter-ul frontal şi bara de protecţie frontală de asemenea au fost reproiectate nu numai pentru a răci mai bine frânele, ci şi pentru a genera până la 65 de kg de forţă de apăsare datorită unui aero package frontal complet.
  • În echipare standard nu are nici un covor care să acopere podeaua, nici un sertar pentru mănuşi în bord, nici un sistem de climatizare, sistem de navigaţie IRIS sau sistem audio, deşi ultimele trei pot fi comandate fără o taxă suplimentară. Un sistem audio Bowers & Wilkins optimizat din punct de vedere al greutăţii este disponibil opţional.
  • Standard sunt montate două scaune ultra uşoare din fibră de carbon cu centuri de siguranţă cu prinderi în şase puncte, multe inserţii din fibră de carbon, un marcaj la ora 12 pe volan, o pereche de curele în locul unor mânere pentru uşi, un sistem McLaren Track Telemetry cu ecran tactil de 7 inci, iar dacă se optează opţional pentru MSO Roof Scoop Upgrade Pack (priza de aer de pe acoperiş), în combinaţie cu MTT devine posibil de instalat un sistem opţional format din trei camere video.
  • Fiecare exemplar va mai avea o plăcuţă pe consola centrală cu numărul de identificare (1 of 350; 2 of 350, etc). Printre alte opţiuni se numără diverse culori la alegere pentru etrierele de frână, un Gloss Finish Visual Carbon Fibre Exterior Pack, iar prin opţiunile McLaren Special Operations pe maşină se poate adăuga un eşapament SuperSports din titan şi multe alte opţiuni de personalizare estetică.

Producţia modelului McLaren 620R va demara din ianuarie 2020, cu livrări programate deja pentru februarie 2020. Preţul de start este de 250.000 de lire sterline, iar clienţii din Europa şi SUA vor mai primi drept bonus un Pure McLaren Track Day cu un instructor personal.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-video-premiera-la-goodwood-mclaren-570s-sprint/

(foto) McLaren a prezentat seria de supercaruri MSO X, chiar dacă proprietarii se plimbă deja cu ele

(foto) Premieră: McLaren 600LT Spider by McLaren Special Operations

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/