/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Dorin Chirtoacă: „Karuselul din PMAN este business pentru PSRM”. Administratorul parcului de distracții, asociat în afaceri cu fiul unui consilier socialist

missing
10 decembrie 2019, ora 10:06

UPDATE: Contactat de TV8, Vasile Chirtoca a declarat că nu știa nimic despre faptul că Stanislav Chimacovschii administrează caruselele, dar a recunoscut că acesta este partener de afaceri cu fiul său, fiind prieteni din copilărie.

„Eu am aflat acest lucru din Facebook. Prima dată aud despre firma aceasta. Prima dată aud că băiatul acesta, care are alte afaceri cu fiul meu și este prieten cu el din copilărie, are ceva cu caruselul erotic. Eu nu am promovat pe nimeni. Dacă cineva chiar îmi cerea să fac asta nu avea să accept. Eu stau în CMC doar pentru a face ceva pentru acest oraș. Este foarte urât la ce stadiu de degradare a ajuns dl Chirtoacă care acum ne atacă”, a comentat Vasile Chirtoca.

Fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă îl acuză pe edilul actual al capitalei Ion Ceban că ar favoriza „businessul pentru PSRM”. Liberalul afirmă că parcul de distracții, amenajat în Piața Marii Adunări Naționale în perioada sărbătorilor de iarnă, este administrat de o persoană care este asociată în afaceri cu fiul consilierului socialist Vasili Chirtoca.

„Ceban, cum un SRL afiliat PSRM-ului, fara venituri si cu un singur angajat, să ne dea copiii huța, gratis?! Karuselul din PMAN este business pentru PSRM! Administratorul “parcului de distracții” din PMAN, este asociat 50/50 cu fiul consilierului PSRM, Vasilii Kirtoca, oligarhul din CMC. Această firmă „Maximus Grup” nu raportează niciun venit pe ultimii 4 ani, iar numarul de angajati variază între 0 și 1. Ce administrare de „parc de distracții”, va face acest „Maximus Grup”? Ce securitate vor asigura ei? Evaziune fiscală sub nasul Guvernului, la propriu”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

Potrivit bazei de date, compania „Maximus Grup” este fondată și administrată de Stanislav Chimacovschii. Aceasta are licență pentru a desfășura comerț cu amănuntul și vânzare de produse alimentare, băuturi și tutun.

Stanislav Chimacovschii este asociat într-o altă companie – Coffe Like” cu Alexei Chirtoca, ambii având câte 50% din capitalul social al firmei.

De asemenea, cei doi sunt asociați într-o altă firmă „Lu&Ga Service”, care a fost fondată în 2007 de compania „Like Coffe”. Toate firmele sunt administrate de Stanislav Chimacovschii.

 

Într-o scrisoare adresată primarului Ion Ceban, Chimacovschii informează că, în perioada 14:00-17:00, caruselele vor fi gratuite pentru copiii cu vârsta până la 12 ani. Acesta solicită și ajutorul Poliției, pentru a asigura ordinea publică în parcul de distracții, în cazul în care vor apărea certuri și oamenii se vor îmbulzi la carusele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram