/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Vicepreședintele Curții de Apel Chișinău a demisionat

missing
10 decembrie 2019, ora 10:35

Judecătorul Xenofon Ulianovschi, care este și vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău, a depus cerere de demisie din funcție. Solicitarea acestuia a fost acceptată astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Ulianovschi pleacă din sistemul judecătoresc în legătură cu atingerea plafonului de vârstă. Acesta activează în calitate de magistrat din 1986, iar din 2006 este la Curtea de Apel Chișinău.

În ianuarie 2018, Xenofon Ulianovschi primise în gestiune, în urma repartizării aleatorii, dosarul lui Ion Șor. Ulterior acesta și-a declarat abținere, motivând că  fratele său Gheorghe Ulianovschi este avocatul lui Chiril Lucinschi, care este vizat într-un dosar ce are legătură cu dosarul lui Ilan Șor.

Dosarul Șor s-a „plimbat” de la un magistrat la altul și a ajuns să fie examinat la Curtea de Apel Cahul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram