/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ O femeie, arestată la aeroport. Le promitea victimelor loc de trai în Germania și 75 de mii de euro lunar

missing
10 decembrie 2019, ora 11:58

Suspecta perfecta actele de călătorie și organiza transportarea tinerelor în Germania. Veniturile promise de traficanți se ridicau anual la circa 75 de mii de euro. Aceasta era parte a unei grupări criminale. Femeia perfecta pașapoartele pentru plecarea în străinătate şi alte acte necesare pentru aflarea în Uniunea Europeană din contul victimelor.

Pentru ca să fie posibilă investigarea grupului criminal, polițiștii au infiltrat o angajată a Direcției de Poliție Chișinău, care de altfel îndeplinea funcția de investigator sub acoperire. Învinuita a fost urmărită până în momentul îmbarcării sale la cursa Chișinău – Dortmund, Germania. Tânăra o însoțea pe polițistă. Conform schemei, ultima urma să fie preluată de către membrii filierei de trafic de ființe umane, cu scopul exploatării sexuale în Uniunea Europeană.

Tânăra moldoveancă a fost reținută și plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, din data de 29 noiembrie. Măsurile procesual penale continuă, în vederea identificării tuturor membrilor grupării și tragerea lor la răspundere.

Pentru fapta comisă, femeia riscă o pedeapsă cu închisoare de la șapte la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram