Reacția Partidului Șor la decizia CSJ: „Suntem gata, în cazul epuizării tuturor căilor din Republica Moldova, să ne apărăm drepturile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”

Decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ) de a refuza examinarea recursului Partidului Politic Șor (PPȘ) împotriva unei hotărâri anterioare a Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin care formațiunea este obligată să verse în bugetul de stat suma de peste două milioane de lei, bani pe care PPȘ i-ar fi obținut contrar legii în cadrul campaniei electorale pentru parlamentare din 24 februarie 2019, este una incorectă, susține Partidul Șor, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Partidul Șor

Totodată, Partidul Șor susține că la data de 11 decembrie, Curtea Supremă de Justiție va examina un alt proces legat de acest caz.

„Partidul ȘOR așteaptă cu nerăbdare să fie examinat detaliat, care să rezulte o hotărâre legală și corectă.

În același timp, având în vedere nevinovăția noastră, suntem gata, în cazul epuizării tuturor căilor din Republica Moldova, să ne apărăm drepturile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Suntem convinși că, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță, vom obține câștig de cauză”, se arată într-un comunicat de presă emis de Partidul Șor.

Amintim că CSJ a obligat Partidul Șor să verse în bugetul de stat suma de peste două milioane de lei, pe care formațiunea condusă de Ilan Șor i-ar fi obținut contrar legii în cadrul campaniei electorale pentru parlamentare din 24 februarie 2019.

În cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, Partidul Șor a obținut în total 2 090 000 lei în calitate de donații pentru campania electorală din partea unor agenți economici care, în decurs de un an înainte de începerea perioadei electorale, au desfăşurat activităţi finanţate sau achitate din mijloace (fonduri) publice, ceea ce constituie o încălcare a prevederilor legislației electorale.

Astfel, la data de 9 aprilie, CEC a somat Partidul Politic Șor să verse la bugetul de stat suma de 2 090 000 lei, în termen de 6 luni din momentul adoptării hotărîrii de către CEC, cu dreptul achitării eșalonate a acestei sume.

Însă, reprezentanții partidului s-au adresat în instanțele de judecată, iar la data de 2 decembrie, Pratidul Șor a pierdut definitiv procesul, după ce Curtea Supremă de Justiție i-a dat dreptate CEC-ului.


Pub