(video) Slusari: „Nu vă jucați cu gazul!” Năstase: „Nu excludem proteste masive în țară, dacă guvernarea nu va soluționa problema”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că Republica Moldova este singura ţară din Europa care ar putea rămâne fără gaze în timpul iernii, precizând că prim-ministrul Ion Chicu şi preşedintele Igor Dodon fac declaraţii populiste că nu există condiţii de îngrijorare. Tototdată, a mai precizat că în cazul în care nu se va găsi o soluție, iar în plină iarnă vom ajunge fără gaze, atunci se va cere demiterea Guvernului și proteste masive în țară.

Foto: UNIMEDIA

„În cazul în care nu se va găsi o soluție, iar în plină iarnă vom ajunge fără gaze, atunci se va cere demiterea Guvernului și proteste masive în țară. Nu vă jucați cu gazul”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari.

„Nu excludem proteste masive împotriva celor care își bat joc de țara noastră”, a spus și Andrei Năstase.

Platforma DA a cerut crearea unei celule de criză, unde să se elaboreze un plan naţional cu soluţii clare. „Republica Moldova are nevoie, zilnic, de 17-18 milioane de metri cub de gaze pentru ambele maluri ale Nistrului”, a mai spus Andrei Năstase.

„Cerem transparenţă maximă în acest subiect. Dacă nu se va ţine cont de sugestiile noastre, vom anunţa acţiuni de protest pentru a cere demisia celor vinovaţi”

„Punctul culminant a fost atins când Rusia și Ucraina nu au ajuns la un nou acord de livrare a gazelor. R. Moldova e singura țară din Europa care are riscul să înghețe în această iarnă. Deși Moldovagaz a fost somată să prezinte detalii despre livrarea gazelor, Moldovagaz încă nu a realizat niciun raport”, a mai spus președintele Platformei DA.


Pub