(video) Mascații au „bătut” la ușa a doi concubini din capitală, suspectați de furt în proporții deosebit de mari

Un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 40 de ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți de IP Centru și Fulger pentru furt în proporții deosebit de mari.

Foto: Politia capitalei

Poltrivit unui comunicat al poliției, aceștia, pe parcursul lunilor noiembrie - decembrie, au pătruns în locuința amplasată pe strada Tecuci, sectorul Centru, din curtea căreia au sustras patru anvelope cu jante din aliaj, la prețul total de 5000 lei, un perforator electric de 1200 lei, un perforator electric de 7000 lei, o șurubelniță electrică de 4500 lei.

Cei doi nu au ocolit automobilul de model „Volkswagen”, care era parcat în ogradă, din care au sustras acumulatorul de 1300 lei și o anvelopă de 1200 lei.

Hoții nu s-au oprit aici. Ei au spart geamul casei și au pătruns în interior, de unde au sustras mai multe bunuri materiale cum ar fi mijloace bănești în sumă de 12 000 euro, un telefon mobil la prețul de 4000 lei, un aparat pentru cafea de 3500 lei, un ceainic electric de 600 lei, un aparat de stors de 8000 lei, două televizoare, un frigider, trei biciclete, un cuptor cu microunde, mașină de spălat, un laptop.

În consecință, au cauzat proprietarului în vârstă de 45 ani, un prejudiciu în sumă de 555 800 lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 186 alin (5 ) CC RM, „Furt în proporții deosebit de mari”.

Făptașii au fost identificați și reținuți de oamenii legii, iar în urma perchezițiilor autorizate la domiciliile acestora au fost depistate o parte din bunurile sustrase, care urmează a fi returnate proprietarului.

Totodată polițiștii au depistat două seringi, pastile, un plic cu marijuana, acestea fiind ridicate, sigilate și transportate la CTC și EJ al IGP, pentru a fi supuse expertizării.

Ambii au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 7 la 12 ani.


Pub