(studiu) Femeile cu un nivel scăzut de activitate fizică au un risc mai mare de deces asociat bolilor cardiovasculare

Femeile care nu sunt în formă au un risc de aproximativ patru ori mai mare de deces în urma afecţiunilor cardiovasculare sau din alte cauze în comparaţie cu cele care prezintă o capacitate „bună” de efort fizic, conform unui studiu efectuat în Spania şi prezentat recent, citat de Press Association.

Foto: Verywell Fit

Rata anuală de deces din cauza bolilor cardiovasculare (BCV) a fost de aproape patru ori mai mare în cazul femeilor cu o capacitate deficitară de exerciţii fizice, în timp ce rata de deces din alte cauze a fost de peste patru ori mai mare. Totodată, s-a observat o dublare a numărului de decese anuale asociate cancerului la femei cu o capacitate deficitară de exerciţii fizice, comparativ cu cele cu o condiţie fizică ''bună'', conform unui studiu efectuat în Spania şi prezentat la EuroEcho 2019, un congres al Societăţii Europene de Cardiologie, încheiat în weekend la Viena, Austria, relatează Agerpres.

La studiu au participat 4.714 femei, cu o vârstă medie de 64 de ani, supuse unor investigaţii ecocardiografice pe banda de alergare în urma unor boli coronariere cunoscute sau suspectate.

Pe parcursul unei perioade medii de monitorizare de 4,6 ani, au fost consemnate 345 de decese asociate bolilor cardiovasculare, 164 în urma cancerului şi 203 decese din alte cauze.


Pub