Noul Guvern impune o „taxă de lux” progresivă pentru maşinile importate cu preţ de la 600000 lei

Încă o prevedere legislativă, menită în cel mai direct sens să scoată bani suplimentari pentru suplinirea bugetului de stat, din cei care îşi doresc un automobil nou şi un pic mai premium, pe lângă modificările legislative privind vămuirea mijloacelor de transport cu sistem de propulsie hibrid, este o nouă taxă de lux (acciz suplimentar) care se va aplica progresiv la valoarea autoturismelor importate, fie ele noi sau la mâna a doua cu o vechime de vârstă maximă permisă de 10 ani.

Foto: autoblog.md

Aceasta va intra în vigoare din 2020 dacă proiectul de lege va fi aprobat pozitiv de parlamentari şi într-o a doua lectură!

În prezent, în tabelul privind cota accizului pentru mijloacele de transport la vămuire, este specificată categoria de vehicule „Autoturism de lux” prin care se înțelege autoturismul a cărui valoare în vamă constituie 1.5 milioane de lei şi mai mult. Exclusiv pentru aceste vehicule se prevede o cotă de acciz suplimentară în mărime de 2% din valoarea în vamă. Mai nou, modificările care se doresc a fi făcute în legislaţie au menirea de a coborî acest prag practic de trei ori! Citeşte continuarea pentru a vedea "tarifele", pe AutoBlog.MD


Pub