Anatolie Zagorodnîi ar fi revenit la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, deși a fost demis de Parlament

Anatolie Zagorodnîi ar fi revenit în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, deși a fost demis în iunie de Parlament. Desprea acesta a anunțat deputatul ACUM Dumitru Alaiba.

Foto: UNIMEDIA

„Cinci luni în urmă, parlamentul a votat demiterea lui Anatolie Zagorodnii din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor de la ANSC.

Acea Hotărâre a parlamentului mai este în vigoare, dar azi, se pare, Zagorodnîi a revenit la lucru și dă indicații. Principalele motive ale demiterii - concursul viciat și lipsa unei experiențe demonstrabile de 3 ani în domeniul achizițiilor publice. Imediat după numirea luI Zagorodnîi în această funcție, instituția a început a degrada la capitolul transparență”, scrie deputatul.

Anatolie Zagorodnîi nu a oferit deocamdată un comentariu, iar reprezentanții ANSC nu au confirmat sau infirmat informația.

Zagorodnîi a fost demis din funcție în iunie curent, al inițiatia lui Dumitru Alaiba. „Motive de a-l demite pe domnul Zagorodnîi sunt multe. Conflicte de interese, dosarul depus incomplet, afiliere politică de facto, lipsa transparenței procesului, concursul pur formal”, și-a motivat anterior decizia Dumitru Alaiba.

Într-o postare pe Facebook, Zagorodnîi declara atunci că este victima unei răfuieli politice și a unui atac asupra instituției pe care o conduce din partea unor ONG-uri în spatele căruia s-ar afla Dumitru Alaiba.

Dumitru Alaiba / Sursa:Facebook


Pub