Mihai Popșoi și-a dat demisia de la șefia Comisiei de anchetă pentru elucidarea tentativei de puci anticonstituțional

Deputatul Mihai Popșoi și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional, întreprinsă de Partidul Democrat, prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale. El a anunțat despre acest fapt pe pagina sa de Facebook, motivându-și decizia prin faptul că „recent s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar actorii principali ai tentativei de puci au prins la curaj și au refuzat să se prezinte la audieri, lucru care împiedică aflarea adevărului cu privire la evenimentele din iunie curent”.

Foto: UNIMEDIA

„Constat cu regret că exponenții celor care au întreprins acțiuni de destabilizare a ordinii constituționale și au încălcat principiile unui stat de drept se află acum la guvernare și cu siguranță vor întreprinde toate măsurile pentru a tergiversa aflarea adevărului. Sper să nu asistăm la un teatru al absurdului, în care viitorul președinte al Comisiei de anchetă să fie din fracțiunea parlamentară a PD”, a menționat Mihai Popșoi.

Deputatul a mai adăugat că după prezentarea raportului de către viitorul președinte al comisiei, el va prezenta un raport de alternativă, cu toate informațiile adunate până în prezent.

Mihai Popșoi a demisionat din funcția de președinte al Comisiei parlamentare / Sursa:facebook.com/mihaipopsoi32/

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional, întreprinsă de Partidul Democrat, prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale, a fost instituită la 18 iunie 2019, prin hotârea aprobată de majoritatea parlamentară. Inițial, șef al Comisiei a fost numit Vladimir Țurcan, însă după ce acesta a fost ales președinte al Curții Constituționale, la 19 august, funcția a revenit deputatului Mihai Popșoi, care până atunci a exercitat atribuțiile de vicepreședinte al comisiei.


Pub