(video) Varianta plug-in hybrid a lui Audi Q7 facelift se prezintă în două versiuni şi în detalii

Pas cu pas, Audi își pune noile modele electrificate pe drum. Vânzările preliminare ale noului Q7 TFSI e quattro tocmai au început în Germania și în alte țări europene. SUV-ul, a cărui unitate de propulsie PHEV combină un motor V6 de trei litri pe benzină cu un motor electric puternic, este disponibil ca şi alte modele din gamă (în afară de A8 TFSI e) în două versiuni.

Anterior Audi a prezentat motorizări plug-in hybrid pentru A6, A7, A8 şi Q5.

Foto: autoblog.md

Noul Audi Q7 TFSI e quattro ascunde sub capotă un motor V6 turbo cu un volum de 3.0 litri, care produce 340 CP şi 450 Nm de cuplu. Acesta este asistat de un motor electric sincron cu magnet permanent (PSM) care generează alţi 94 kW (128 CP) şi 350 Nm. Împreună cu un ambreiaj de separare, agregatul electric cu design compact este integrat în cutia de viteze tiptronic cu opt trepte, prin care transferă puterea totală generată prin sistemul de tracţiune quattro către toate cele patru roţi.

Cutia de viteze mai este echipată cu o pompă electrică de ulei care asigură ungerea în toate stările de funcționare. Iar nucleul tracțiunii integrale permanente quattro este un diferențial central cu reglare pur mecanică, care distribuie cuplul între punțile față și spate la un raport de 40:60 în funcționare normală. Când este necesar, transferă majoritatea cuplului pe axa cu o tracțiune mai bună. Află mai multe detalii şi preţul maşinii, pe AutoBlog.MD


Pub