Edificiul Circului din Chișinău va fi reabilitat cu suportul Uniunii Europene

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în comun cu Delegația Uniunii Europene realizează prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, două proiecte de efectuare a lucrărilor de restaurare la Cetatea Tighina și la Circul din Chișinău. Clădirea a fost supusă unei expertize tehnice complexe.

Foto: https://mecc.gov.md/

Astfel, experții, alături de ministrul Corneliu Popovici, au evaluat starea tehnică a clădirii, acoperișul, subsolurile, pereții exteriori etc. În baza rezultatelor expertizei tehnice, va fi organizat la începutul anului 2020, un concurs pentru realizarea lucrărilor de proiectare a lucrărilor de renovare a Circului.

Circ / Sursa:https://mecc.gov.md/
Circ / Sursa:https://mecc.gov.md/
Circ / Sursa:https://mecc.gov.md/

Esența conceptului constă în păstrarea Circului ca edificiu de patrimoniu și transformarea lui într-un centru cultural și educațional de anvergură, respectiv, într-o instituție polivalentă care se va axa preponderent pe prezentarea spectacolelor de circ, dar va presta în același timp diverse servici culturale și educaționale: concerte de gală ale marilor artiști, organizarea festivalurilor/târgurilor naționale și internaționale, organizarea manifestărilor festive de amploare etc.

Circ / Sursa:https://mecc.gov.md/ro

Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.


Pub