Rusia: Alertă cu bombă în Sankt-Petersburg. Mai multe școli, evacuate

Peste zece spitale şi mai multe şcoli din diferite zone ale Sankt-Petersburg au fost evacuate luni după primirea unor ameninţări cu bombă, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă pentru agenţia TASS.

Foto: https://www.alamy.com/

„În jur de 11 spitale, precum şi mai multe şcoli şi centre de educaţie din mai multe cartiere au primit ameninţări”, a declarat sursa citată.

Anterior, serviciul de presă comun al instanţelor din Sankt Petersburg a anunţat că tribunale din oraş au fost evacuate din cauza unor ameninţări cu bombă. Acestea şi-au reluat acum activitatea şi nu au fost descoperite obiecte periculoase,citează Agerpres.

Potrivit unor informaţii anterioare citate de TASS, o scrisoare anonimă către tribunalul din Primorski a avertizat în privinţa unor explozii iminente la Muzeul de stat Ermitaj şi la aeroportul Pulkovo. Serviciul de presă de la Ermitaj a anunţat că a fost efectuată o verificare la sediul muzeului şi nu au fost descoperite obiecte suspecte, iar aeroportul Pulkovo a precizat că nu a primit nicio ameninţare şi că activitatea se desfăşoară normal.

Acest val curent de ameninţări cu bombă a început în urmă cu două săptămâni, când un e-mail de ameninţare cu bombă în care se solicita o sumă de bani a fost trimisă unui tribunal din Sankt-Petersburg. Cei care l-au trimis au cerut ca 120 de milioane de ruble (1,8 milioane de dolari) în bitcoin să fie transferaţi într-un cont. Alte tribunale, inclusiv unele militare, au primit scrisori similare, alături de mall-uri şi şcoli. Toate aceste ameninţări s-au dovedit a fi alarme false, notează TASS.


Pub