Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Copiii vor putea beneficia gratis de miniparcul de distracții din preajma Pomului de Crăciun, între orele 14:00-17:00

   2057

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a solicitat responsabililor de buna desfășurare a activităților cultural - distractive din centru capitalei, organizate pe perioada sărbătorilor de iarnă, să se asigure că copiii vor beneficia gratuit, câteva ore zilnic de caruselurile din Piața Marii Adunări Naționale.

Dispoziții în acest sens au fost date serviciilor responsabile, de către edilul capitalei, luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. Ion Ceban a ținut să sublinieze că prestarea serviciilor gratuite copiilor a fost condiția de bază pentru admiterea agenților economici de a presta servicii de agrement, în prejma Pomului de Crăciun, care, spre regret, este ignorată de unii operatori prezenți în PMAN.

Primarul general a precizat că, zilnic, între orele 14:00-17:00, copiii sun 12 ani, trebuie să beneficieze gratuit de caruselurile din Piața Marii Adunări Naționale, precum și de poze cu Moș Crăciun. De asemenea, cei mici vor primi dulciuri.

Ion Ceban a avertizat public, cu sancționarea disciplinară, pe șeful Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii, Marcel Zambițchi, în legătură cu respectarea obligațiilor contractuale asumate de agenții economici, prestatori de servicii în PMAN. „Când ne luăm anumite angajamente publice față de copii, cetățeni și oaspeți ai capitalei, acestea trebuie respectate cu strictețe. Aveți 2 zile la dispoziție ca să soluționați problema, în caz contrar, vor urma demisii", a precizat Ion Ceban.

La rândul său, funcționarul vizat a dat asigurări că operatorii economici vor respecta, începând de astăzi, toate angajamentele asumate față de municipalitate, în acest sens, fiind prezentate scrisori de garanție.

În context, primarul general face apel către cetățeni, de a sesiza la Primărie cazurile de abateri de la buna desfășurare a activităților cultural-distractive din centrul Chișinăului.