Tăierea brazilor pentru sărbătorile de iarnă din acest an a început astăzi
Social 9 decembrie 2019, 15:52 | 1215

Tăierea brazilor pentru sărbătorile de iarnă începe astăzi și în curând îi vom vedea în piețe, iar oamenii îi vor lua și îi vor împodobi pentru Crăciun și Revelion. Pentru a vă descrie magia, am mers cu filmările la întreprinderea silvică din Strășeni.

Despre amploarea afacerii de la Strășeni ne vorbesc cifrele. Peste 27 de mii de molizi, 19 mii dintre care sunt numai buni pentru piață! Puietul de brad este adus din zonele montane atunci, când are 2-3 ani și este replantat în pepiniera de la Strășeni, unde este aclimatizat. Aici rămâne încă 6-8 ani, până să ajungă în casele noastre de Crăciun sau Revelion.

Pomii care ne fac dispoziția de sărbători au nevoie de o îngrijire deosebită.

Anul acesta brazii vor fi mai scumpi, așa că pregătiți buzunarul.

Agenţia „Moldsilva” atenționează că în cazul tăierilor ilicite a arborilor din fondul forestier sau din alte spații verzi, persoanele fizice riscă amenzi de la 2000 la 2500 de lei, iar persoanele juridice de la 20 la 25 mii de lei, sau muncă neremunerată în folosul comunității. Tradițional, în această perioadă este intensificată paza și protecția pădurilor, fiind organizate sistematic raiduri în fondul forestier, cu implicarea angajaților întreprinderilor silvice, ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului și a poliției. 

Opinia ta contează. Comentează!