Vladimir Plahotniuc ar vrea să cumpere Prima TV din București, scrie presa din România
Politic 9 decembrie 2019, 21:40 | 2075

Desi este dat in urmarire internationala, Vladimir Plahotniuc ar fi preocupat de achizitionarea postului de televiziune Prima TV din Romania. Presa de la Bucuresti scrie ca fostul sef al PD a depus deja o oferta de 20 de milioane de lei romanesti, adica putin peste patru milioane de euro, prin intermediul postului sau de televiziune Prime de la Chisinau.

Informații despre dorința lui Plahotniuc de a cumpăra postul generalist Prima TV din București au apărut pe portalul paginademedia.ro și au fost preluate și de alte publicații electronice. Potrivit jurnaliștilor de peste Prut, prima ofertă, făcută prin Prime TV de la Chișinău, a fost deja depusă, iar creditorii, pentru că Prima TV este în faliment, au fost anunțați despre intenția lui Plahotniuc. Surse apropiate tranzacției au dezvăluit că în ofertă ar figura suma de 20 de milioane de lei românești, ceea ce înseamnă puțin peste patru milioane de euro. Presa din România mai scrie că, după ce postul Prima TV a dat faliment, o echipă formată din mai mulți specialiști ai companiei PriceWaterHouseCoopers au avut misiunea de a găsi un nou cumpărător pentru respectivul post de televiziune. Am încercat să vorbim cu reprezentanții postului Prima TV, pentru a afla cum și când au primit oferta și dacă au avut o întâlnire cu Vladimir Plahotniuc, dar toate numerele de telefon de pe site-ul postului TV nu sunt disponibile. În opinia directorului executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei, Consiliul Național al Audiovizualului din România ar trebui să se autosesizeze și să intervină pentru a bloca o astfel de tranzacție, chiar dacă ar fi una legală.

Vladimir Plahotniuc este proprietarul holdingului media GMG, în care intră posturile de televiziune Prime, Canal 2, Canal 3, Publika TV, STS-Moldova și Domașnii, precum şi posturile de radio Publika FM, Maestro FM şi Muz FM. Amintim că Plahotniuc a fugit din Republica Moldova pe 14 iunie, atunci când Partidul Democrat a renunțat la puterea. Unde anume se află acum, nu se știe cu exactitate, dar de mai multe ori s-a spus că fostul șef al PD ar fi la Miami, în Statele Unite ale Americii. La sfârșitul lunii octombrie, Plahotniuc a fost dat în urmărire intenațională, iar în noiembrie în presă au apărut informații că el s-ar fi apropiat de Republica Moldova, efectuând o vizită la Iași. 

Opinia ta contează. Comentează!