‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriContrabandă cu miere de albine: Directorul, administratorul și juristul unei întreprinderi, trimiși în judecată

Contrabandă cu miere de albine: Directorul, administratorul și juristul unei întreprinderi, trimiși în judecată

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță trimiterea în judecată a unui dosar penal privind exportul prin contrabandă a 105,425 de kg de miere de albine, în sumă totală de 4.644.735 de lei, faptă comisă în perioada 2016-2018.

Astfel, pe banca acuzaților au fost trimiși directorul comercial al întreprinderii, administratorul și însăși persoana juridică. Primul pas al învinuiților era să falsifice actele de achiziție referitor la cantitatea și persoana de la care a fost achiziționată marfa. Urmare a acestei fapte ilegale, aceștia indicau în documente inclusiv persoane care la acel moment nu erau în țară, iar alte acte de achiziție le prezentau repetat.

Oamenii legii au constatat că în baza acestor acte frauduloase erau obținute certificatele de origine și ulterior în baza acestora învinuiții exportau mierea în statele Uniunii Europene. Astfel, procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaților directorul comercial al întreprinderii, administratorul și însăși persoana juridică.

Potrivit legii, astfel de fapte se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă de până la 550.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Din păcate ei fac bani mulți și stuparii care muncesc greu și stau 4,5 luni în condiții vitrege pe câmpii, vând miere cu un preț derizoriu acestora care probabil îl dublează sau chiar triplează… sunt ani în care abia își scot cheltuielile, pt ca nu se apreciază mierea noastră pura și în marketuri de multe ori este falsificata sau adusa din China.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›