Transportatorii anunță un nou protest: Aproximativ 400 de șoferi se vor aduna în PMAN

Transportatorii anunță un nou protest pentru ziua de miercuri, 11 decembrie, în centrul capitalei. Motivul fiind refuzul Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tariful la transportul de pasageri.

Foto: autoexpert.md

„Motivul organizării întrunirii servește faptul neafoptării decizie de majorare a tarifului în conformitate cu prevederile legislației în vigoare și a demersului nostru din 02.12.2019”, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

Totodată, potrivit organizatorilor manifestației, numărul protestatarilor va depăși 400 de șoferi, iar, în acest sens, aceștia cer Primăriei Chișinău blocarea părții carosabile în perimetrul PMAN.

APOTA / Sursa:APOTA

Amintim că săptămâna trecută, transportatorii auto au solicitat Ministerului Economiei și Infrastructurii să adopte o decizie privind majorarea tarifului pentru transportul regulat de pasageri în trafic național. În acest sens, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a trimis o solicitare către ministrul Anatol Usatîi.

„Ca rezultat a fost întocmit un proiect de Memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 bani per km la 74-76 bani per km. Memorandumul încă nu este semnat. Astfel cerința noastră se menține de a majora tariful la 92 bani per km”, scriau reprezentanții Asociației.


Pub