Vlad Filat, la ședința PLDM: „După aceste 50 de luni de singurătate, sunt cu sufletul împăcat, nu vreau răzbunare, nu am răutate, sunt liber”

Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a convocat astăzi, 8 decembrie, ședința Consiliului Politic Național, cu prilejul aniversării a 12-a de la fondarea partidului. La ședință a fost prezent și primul lider al PLDM, fondator, Vlad Filat, care a ținut un discurs în fața celor prezenți. În acest sens, fostul premier a declarat că, la moment, și-a sistat activitatea politică, însă, va continua să lupte pentru valorile pe care anterior le-a promovat.

Foto: UNIMEDIA

„Nu știu cum să vă redau ceea ce simt. După 50 de luni de singurărtate, să treci printr-o perioadă grea, într-o atmosferă atât de cunoscută, atmosfera care poate s-o genereze doar oameni buni. Chiar dacă au fost pereți, gratii, eu v-am simțit, pentru că bateriile erau încărcate cu lucrurile bune care le-am făcut împreună. Acest lucru m-a ajutat să fiu astăzi, aici, în fața dvs. Înțeleg că sunt multe întrebări, speculații, de aceea eu o să încerc să vă răspund la unele lucruri acum. Eu am activitatea politică suspendată și o voi avea în continuare, până când nu voi demonstra că ceea ce s-a vorbit, promovat cu insistență în adresa mea, a fost o nedreptate. Modul în care eu voi activa urmează să fie definit, acum nu am o formulă. Eu nu pot să fiu suspendat față de lucrurile care m-am definit, sper că vom fi împreună. Știu că mulți au așteptat ca eu să explodez relele din această țară. Pentru ca acest regim putred să sară în aer, nu e suficient ca eu să fac declarații, trebuie să avem presă liberă, este necesar să avem un sistem politic funcțional, avem nevoie de moralitate, toleranță, respect reciproc și avem nevoie ca ura dintre oameni să dispară. Așteptările oamenilor, indiferent unde sunt ei, sunt legate de dreptate. Ne dorim să avem parte de dreptate. După aceste 50 de luni sunt cu sufletul împăcat, nu vreau răzbunare, nu am răutate, sunt liber. Mulțumesc Domnul că m-a ajutat să ies”, a declarat Vlad Filat.

Amintim că Liberal-democraţii convoacă astăzi Consiliul Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova, cu ocazia împlinirii a 12 ani de la fondare. Printre cei prezenți la eveniment este şi Vlad Filat, eliberat condiționat recent din pușcărie. Fostul premier este unul dintre fondatorii PLDM și ex-preşedintele formaţiunii.


Pub