Marina Tauber și Reghina Apostolova au ales să rămână în Parlament. Deputatele au renunțat la mandatul de consilier în Consiliul Municipal Orhei

Marina Tauber și Reghina Apostolova au ales să rămână deputate. Cele două au renunțat la mandatul de consilier în Consiliul Municipal Orhei. O decizie în acest sens a fost aprobată de către Comisia Electorală Centrală (CEC) în ședința din 6 decembrie.

Foto: UNIMEDIA

Totodată, pe lângă Marina Tauber și Reghina Apostolova, Dinu Țurcanu și Valerian Cristea, la fel, au renunțat la mandatul de consilier în Consiliul Municipal Orhei.

Astfel, CEC a atribuit cele patru mandate candidatelor supleante. Este vorba despre Violeta Cojocar, Margareta Chirioglo, Raisa Micleușanu și Natalia Crețu, alese pe lista Partidului Politic „Șor”.

În acest sens, Dinu Țucranu a fost numit președintele raionului Orhei, iar Valerian Cristea a revenit în funcția de viceprimar.

Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară la data de 16 septembrie. Cele două deputate au fost reținute de ofițerii CNA în aceeași zi. Ulerior, parlamentarele au fost plasate sub control judiciar.


Pub