Oamenii de știință chinezi au creat primele exemplare hibride maimuță-porc

porc maimuta
Foto: independent.co.uk

Primele exemplare hibride maimuță-porc au fost realizate în China, cercetătorii încercând să folosească informațiile obținute în dezvoltarea unei tehnologii de creștere a unor organe umane pentru transplant.

Oamenii de știință chinezi au obținut doi purcei care au trăit o singură săptămână. Animalele aveau ADN de maimuță în țesuturile inimii, ale ficatului, al splinei și la nivelul pielii, relatează The Independent.

Cele două exemplare au fost obținute după ce 4 mii de embrioni au fost implantați folosind fertilizarea in vitro, potrivit New Scientist.

O echipă de la cel mai important laborator de stat din Beijing specializat în celule stem și biologia reproducerii a folosit celule de maimuță modificate genetic pentru a produce o proteină fluorescentă, astfel încât cercetătorii să poată identifica celulele descendente. Aceste celule modificate au fost injectate în embrionii de porc la cinci zile după fertilizare.

Oamenii de știință își propun să repete experimentele pentru a obține animale sănătoase, pentru a putea să realizeze, în final, porci cu un organ care conține exclusiv ADN de maimuță.

Rezultatele cercetării au fost date publicității în revista „Protein and Cell”.

Nu este prima dată când sunt obținute animale hibride. O echipă de la Universitatea Stanford din California a creat, în 2010, șoareci cu pancreas de șobolan. Iar în 2017, cercetătorii de la Institutul Salk din California au creat hibrizi porc-om, una din din 100 de mii de celule ale animalelor obținute fiind umane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente