(video) „Ce m-ați pus în bibliotecă? Vom elabora o lege anti-bullying. Nu-l voi acționa pe Năstase în judecată” - ep.2 din „Președintele răspunde”

Episodul 2 al emisiunii „Președintele răspunde”, difuzat pe youtube, a fost filmat în biblioteca din clădirea Președinției. „Ce m-ați pus pe mine în bibliotecă?”, a întrebat Igor Dodon când a găsit o poză de familie printre cărți, pe care a luat-o în biroul său. Apoi a prezentat un tablou cu Președinția, dăruit de colegii săi cu ocazia învestirii sale în funcție.

Foto: UNIMEDIA

De această dată, șeful statului a răspuns la întrebări și în limba rusă, în cazul în care întrebările erau adresate în această limbă. Igor Dodon a vorbit despre eliberarea condiționată a fostului premier, Vlad Filat, din închisoare.

„Nu am nimic personal cu Vlad Filat. Eliberarea lui a fost pregătită timp de 5 luni, de către Guvernul Maia Sandu. Spun asta bazându-mă pe deciziile adoptate in iulie și octombrie prin care termenul de detenție a lui Filat a fost redus cu aproximativ 2 ani de zile. Toate aceste proceduri vor fi examinate. Toți care au încălcat legea trebuie să răspundă pentru faptele sale”, a spus Igor Dodon, afirmând că autoritățile urmează să „închidă această portiță”, prin care pot fi puși în libertate tot felul de hoți în lege și criminali.

Anterior, Maia Sandu a negat aceste acuzații, afirmând că „justiția lui Dodon” l-a eliberat pe Vlad Filat, care ar fi trebuit să mai stea după gratii cel puțin încă 2 ani de zile.

Șeful statului a vorbit și despre cazurile de hărțuire între elevi, înregistrate în mai multe școli din țară. „România a adoptat o lege în acest sens, numită legea anti-bullying, anti-hărțuire, și ne vom consulta cu Guvernul în vederea elaborării unui cadru normativ în acest sens, pentru că astfel e cazuri sunt”, a spus Dodon.

Președintele a vorbit și despre intenția de a fi construite mai multe aeroporturi în țară, pentru a demonopoliza acest sector, dar și despre planurile guvernării de a determina tinerii să rămână sau să revină în țară, prin diferite proiecte de sprijin financiar a ideilor de mici afaceri.

Întrebat dacă îl va acționa în judecată pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase, pentru acuzațiile care i le aduce privind finanțarea din exterior, Igor Dodon a spus că „alegătorii sunt cei care îl vor taxa pentru astfel de afirmații”.


Pub