Actorul din Chișinău care s-a filmat în 58 de filme și seriale de la Hollywood

PE SCURT

Mulți nu îi cunosc numele, dar cu siguranță l-au văzut în filmele și serialele americane. Este adevărat în roluri secundare, dar jucate cu multă măiestrie și care poate de-a lungul timpului vor rămâne printre cele de care publicul își va aduce aminte cu emoție.. Actorul Boris Lee Krutonog, născut în 1960 la Chișinău, face parte din pleiada de actori „ruși” stabiliți la Hollywood, unde, după cum spune el, „fiecare zi este o luptă”.

Într-un interviu pentru presa locală de peste Ocean, el a relatat că în adolescență, când era încă la Chișinău, a citit romanul lui Theodore Dreiser despre finansistul Frank Cowperwood. Atunci, el a înțeles „de la cine trebuie copiată viața” și unde trebuie s-o trăiascăi,  La vârsta de 15 ani, pleacă împreună cu familia în Israel, iar după doi ani a trecut Oceanul, unde pe parcursul anilor a jucat în 58 de filme și seriale.

PE LUNG

În SUA, a absolvit Facultatea de Inginerie la Universitatea Columbia și chiar s-a angajat în corporația aeronautică McDonell-Douglas. Dar într-o zi totuși înțelege că vrea cu totul altceva. Așa că a luat ore de actorie, iar după aceasta a obținut un rol în filmul „The Hunt for Red October”. Până acum, este recunoscut după rolul jucat în acest film, care între timp a devenit un clasic al genului de aventuri.

Boris a jucat în circa 30 de filme de la Hollywood, dar și în seriale. În plus se filmează în spoturi publicitare, deși nu îi place foarte mult. Recunoaște că viața la Hollywood nu este deloc ușoară. Dar se promovează activ, își promovează ideile și proiectele și spune că trebuie mereu să crești. Dacă nu crești, atunci vei muri. De fiecare dată, când se implică în proiecte, se simte ca înainte de un atac decisiv.

Pentru cei care își încrețesc fruntea, încercând totuși să-și amintești unde au mai putut să-l vadă pe Boris Krutonog, vă spunem. În filmul de acțiune Italian Job, l-a jucat pe cămătarul cel rău, care deține un magazin de amanet. În film este sugrumat într-o cămară, dar nimănui nu-i pare rău pentru aceasta, inclusiv actorului. I-a avut ca parteneri pe platou pe Mark Wahlberg și Ed Norton.

A jucat în: serialele The Americans ( Igor Burov), Chaos (Sokolov), Alias ( Alexander Khasina), Star Trek VI: The Undiscovered Country (Helmsman Lojur), filmele The Italian Job ( Yevhen), Spinning Boris (Felix Braynin),  Thirteen Days (Alexander Fomin), Air Force One ( MiG Leader), ș.a.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.