Ai nevoie de sfaturi sau vrei să cunoști experiența altor părinți? Iată 25+ bloguri de parenting din Moldova

jjjhj

Toți părinții vor să-și vadă copii fericiți și sănătoși, de aceea, platforma Blogtop a pregătit o selecție de bloguri de parenting din Moldova. Chiar dacă unii dintre autori nu sunt foarte activi pe bloguri, acestea pot fi o sursă de informații pentru părinți și viitori părinți, indiferent de actualitatea articolelor.

Blogurile sunt ordonate în mod aleatoriu și nu reprezintă un clasament clasic. Așadar, hai să trecem la treabă.

#1. Twice MOM at 22

Diana Ivanov este autoarea din spatele blogului „TwiceMOMat22”. Acest blog a câștigat atenția publicului pentru faptul că e o sursă de inspirație și de informare pentru mămici și nu numai. La ai săi 22 de ani, Diana este mămică a doi copii. Pe blog, autoarea vorbește despre stereotipurile cu care se confruntă mămicile tinere.

fff

#2. Mommy’s Precious

Ana Irina este cunoscută în spațiul virtual ca Mommy’s Precious, mamă a doi copii, care trăiește aventura maternității și o savurează din plin. De câțiva ani buni își împărtășește experiența cu alte mii de femei din lumea virtuală. Pe blog vine cu numeroase soluții practice pentru situațiile și provocările vieții cu copii.

#3. Sunt MAMĂ

Anna Casian-Musteață este autoarea blogului www.suntmama.com. Aici găsești totul despre și pentru mame. Acordă întreaga atenție familiei și copiilor, dar și propune cititorilor rețete culinare, lecții de handmade și recenzii de carte. Anna este îndrăgostită de micuții ei și vrea să-și împărtășească această bucurie și cu cititorii ei.

#4. Planeta Mami

Natalia Madan este mămică a doi copii curioşi și foarte activi. „Planeta Mami” este locul unde autoarea împărtășește ideile de jocuri care stimulează curiozitatea și creativitatea copiilor, reţete sănătoase, istorii reale parentale și multă inspirație pentru mame.

#5.  Mamaonline.md

Mamaonline.md este un jurnal cu istorii ale Cristinei, jurnalistă de profesie, dar și ale altor mame cu pici. Aici mămicile găsesc răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, sfaturi cu privire la sarcină, sănătatea mamelor și a copiilor, oferite de specialiști calificați. Autoarea afirmă: „Nu sunt o mamă ideală și nici nu cred că voi fi vreodată”, însă se consideră o mamă informată și îi încurajează pe părinți să fie la fel.

#6. Eu, mămică

Blogul „Eu, mămică” este locul unde autoarea, Eliza Popa, își împărtășește cu cititorii săi cele mai intense trăiri, experiențe, amintiri și sfaturi legate de rolul de a fi mămică. Accesează-i blogul pentru o varietate de subiecte interesante pentru părinți cu copii mici.

#7. Mamă în IE

Mama în IE este un blog dedicat comunității mamelor în ie din Irlanda. Pe blogul „Mamă în Ie”, autoarea Natalia Luncaș-Ionel povestește cum ea și familia ei încearcă să se integreze în țara trifoiului în calitate de imigranți. Autoarea susține că își dedică blogul mamelor imigrante din toată lumea.

#8. Mama Moldova 

Ekaterina Mikitenko este autoarea din spatele blogului „Mama Moldova”. Tot ea este fondatoarea „Școlii maternității conștiente”, jurnalistă și mamă a doi copii. Aici vei găsi articole în limba rusă dedicate maternității, stilului de viață sănătos și istoriile celor mai creative mămici din Moldova.

#9. Taticulmodern.com

Taticulmodern.com reprezintă și susține comunitatea tăticilor din țara noastră. Munca frumoasă, dar și foarte importantă de tată se învață din experiența proprie, spune autorul blogului. De altfel, el îi îndeamnă pe toți tații să fie moderni, să se implice cât mai mult în educația copiilor lor. „Copiii deprind toate de la noi și noi suntem cei de la care vor învăța, intuitiv, profesia de tată”, adaugă tăticul modern.

 #10. Ask a mom

Ask a Mom este una dintre cele mai cunoscute comunități de mămici din Republica Moldova. Cu peste 20 de mii de membri, a devenit în timp o mișcare dincolo de hotarele Moldovei, unind femei, mame, tați din toate colțurile lumii pe grupurile sociale Ask a Mom, Ask a Woman, Ask Mom and Dad, Tirg Ask a Mom și Ask for Help. Acesta este mediu pentru femei, dar și părinți de a se informa și a face schimb de experiență nu doar pentru socializare, dar și pentru a crește o generație de copii, având exemple nu doar din Moldova, dar și din alte țări, pentru a putea face o alegere corectă și responsabilă.

#11. Prietena mea

Ludmila Adamciuc este autoarea blogului „Prietena mea”. Cred că ți-ai dat seama cine e prietena Ludmilei. Sigur, este vorba despre fetița ei, Beatrice – un copil al soarelui. Pe blogul ei o să înțelegi cum se schimbă viața unei mame, despre toleranță și cel mai important e că suntem aici pentru a fi mai buni, a fi iubiți și a dărui iubire.

#12. Copilăria Mămicilor

„Copilăria mămicilor” este locul unde găsim activități pentru copii și petrecute cu copii. Angela, autoarea acestui blog, spune că „timpul împreună cu puiul tău este jucăria lui favorită la sigur”.

#13. Sunt Tată

Despre copii, vorbesc și tăticii lor. Sergiu Musteață este un tată, cu blog, a doi copii minunați de care se bucură zi de zi. Cecilia și Stelian sunt cei doi copii ai lui, care îi sunt și sursa de inspirație pentru a scrie pe blog.

#14. Micii descoperitori

Un alt blog de parenting este „Micii descoperitori”, unul dintre cele mai bune bloguri atunci când vrei să găsești activități în natură cu micuții ori vreți să descoperiți natura împreună. Autoarea blogului te invită să descoperi lumea alături de micii tăi descoperitori.

#15. Jurnal de tătic

Acest blog este creat de Petru Negură și este un jurnal deschis pentru cititorii săi, în care povestește cum să fii tătic și să-ți petreci timpul cu copiii tăi.

Continuarea selecției o puteți vedea pe Blogtop.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente