Octavian Țîcu a devenit președintele Partidului Unității Naționale

maxresdefault

De astăzi, Octavian Țicu, care este deputat independent în parlament, a devenit președintele Partidului Unității Naționale (PUN). Acesta a fost ales în cadrul celui de-al doilea Congres extraordinar al formațiunii.

Tot în cadrul congresului, urmează să fie efectuate modificări la statutul și programul partidului. Se va propune lichidarea funcției de președinte executiv și înlocuirea ei cu cea de secretar general al partidului.

Partidul Unității Naționale a fost creat în februarie 2016 și este un partid care promovează reunificarea Republicii Moldova cu România. Formațiunea are doi președinți executivi: Anatol Șalaru și Ana Guțu. Fostul președinte al României Traian Băsescu este președinte de onoare.

La alegerile locale din Chișinău, Octavian Țîcu a obținut doar 5 % dintre voturile exprimate.

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a candidat din partea Blocului ACUM în circumscripția 16, Ungheni, fiind al patrulea, cu 28,30 % din voturi. Totuși, a intrat în parlament pe lista Blocului ACUM. În luna septembrie a acestui an, a anunțat că părăsește fracțiunea PPDA din parlament și rămâne deputat independent în cadrul Blocului ACUM.
Este cercetător-coordonator la Institutul de Istorie la Academia de Științe a Moldovei și conferențiar universitar la Facultatea de Istorie și Filozofie la Universitatea de Stat din Moldova.

Este boxer profesionist, de șapte ori campion al Republicii Moldova la box. În 1996 a participat la Jocurile Olimpice din Atlanta, SUA, unde a obținut locul 17.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente