(foto) Cea mai detaliată broderie făcută vreodată pentru un Rolls-Royce este formată din circa 250000 de cusături

Cea mai detaliată broderie care a fost făcută şi inclusă într-o mașină Rolls-Royce a fost proiectată și creată la casa mărcii din Goodwood, West Sussex. Un șoim călător (Peregrine Falcon), cea mai rapidă pasăre de pe planetă, renumită pentru puterea și viteza sa, a devenit obiectul de examinare minuţioasă pentru talentata echipă Bespoke Design a mărcii.

O broderie care prezintă pasărea de pradă a fost perfect amenajată pe tavanul din piele a unui coupe Wraith realizat la comandă.

Această broderie complexă este cea mai recentă capodoperă a colectivului Rolls-Royce Bespoke. Pasărea răpitoare, proiectată de echipa de design a mărcii, este interpretată în detalii complexe foto-realiste printre norii de pe tavanul acestui Wraith. Conținând aproape 250.000 de cusături, broderia dramatică le-a luat experţilor peste o lună de zile pentru proiectare şi transformare în realitate.

Josh Liles, specialist în broderie, este extrem de priceput în interpretarea dorințelor clienților și traducerea lor în broderii. Înainte de a deveni un ucenic în tăbăcăria Rolls-Royce, Liles a fost instruit în inginerie mecanică, proiectare și arhitectură 3D. După nouă ani de activitate în cadrul companiei, el conduce acum o echipă de meșteri talentați care își asumă responsabilitatea pentru toate broderiile solicitate de clienţi.

“Proiectarea a necesitat ore de observare a unui șoim călător – trebuia să înțelegem musculatura, mișcarea, umbra penelor. Am dorit ca pasărea să adopte o poziție alertă și prădătoare. Am creat mai multe iterații ale broderiei – direcția, lungimea și distanțarea cusăturii pot avea un impact mare asupra imaginii finale. Am modelat în mod special ciocul și am înclinat ochiul pentru a crea un sentiment de agresivitate”, a comentat Josh Liles

El a continuat: “Broderia cu acest şoim a devenit o muncă făcută cu multă dragoste. Tehnic, este excepțional de dificil să brodezi această densitate de cusături pe piele. Broderia pune stres și tensiune pe piele, provocând o undă fizică în material, care, în mod natural, este inacceptabil într-un Rolls-Royce”.

Cerul răsună în acest Wraith special comandat cu elemente-semnătură încorporate în mod special în puncte-cheie ale automobilului. Inspirat de arhitectura contemporană care ajunge în nori, un motiv artistic distilat prezintă întregul interior al mașinii, care poate fi citit și ca o interpretare abstractă a aripii unui şoim.

Designul se întâlnește inițial pe exteriorul lui Wraith, realizat în combinaţia de culori Bala Blue şi Andalusian White, în timp ce longitudinal lateral au fost aplicate tradiţional şi manual nişte linii orizontale în nuanţă Arctic White, cu ajutorul unei pensule cu păr fin de veveriță.

În habitaclu, motivul şoimului călător este folosit ca o înfrumusețare între scaunele pasagerilor din spate. Adițional, în partea frontală, inserţiile cu finisaj piano sunt combinate cu tapiţerie naturală în nuanţă Charles Blue. Un ceas mecanic, finisat şi el într-o altă nuanţă albastră (Baby Blue), completează pe bord interiorul exclusivist.

Vezi şi:

(video) Premieră: Noul Rolls-Royce Wraith Eagle VIII are unul dintre cele mai frumoase plafoane din industria auto

(foto) Premieră: Rolls-Royce Wraith Inspired by British Music

https://autoblog.md/foto-unic-in-lume-rolls-royce-a-prezentat-coupeul-nautical-wraith/

Cmentariile sunt închise