Renato Usatîi va discuta cu orășenii într-un alt format

by D M
Distribuiti mai departe...

În 5 decembrie, la Primăria Bălți a avut loc întrevederea lui Renato Usatîi cu activiștii civici. Subiectul principal de discuție a devenit soluționarea problemei construcțiilor ilegale în oraș.

Ренато Усатый меняет формат общения администрации с горожанами:Общественные активисты обсуждают проблемы вместе с мэром

Ренато Усатый меняет формат общения администрации с горожанами:Общественные активисты обсуждают проблемы вместе с мэром

Опубликовано Телекомпания BTV – Balti, Бельцы Пятница, 6 декабря 2019 г.

Cu toate acestea, nimeni dintre cei prezenți la discuție nu a venit cu soluții concrete pentru această chestiune. Potrivit lui Usatîi situația o complică faptul că proprietarii construcțiilor au toate actele în regulă. El le-a recomandat activiștilor să se axeze mai puțin pe faptul apariției acestor clădiri și mai mult pe modalități de a scăpa de ele.

O parte a celor prezenți la întâlnire a vrut să discute cu primarul despre unele probleme personale, lucru care nu a coincis însă cu formatul evenimentului. Unul dintre subiectele abordate s-a referit la lipsa transportului public pe o stradă de pe podul Chișinău. Usatîi le-a spus oamenilor că în prezent se lucrează la un complex de măsuri pentru înlăturarea acestor lacune, dar în primul rând vor fi soluționate problemele legate de microbuzele care circulă pe drumurile din oraș.

Bălțenii au sonorizat și alte probleme, una dintre care este cea a clădirilor pustii, lăsate de izbeliște și care, în opinia lor, ar putea servi drept sedii ale unor organizații neguvernamentale. Fiecare propunere a fost atent ascultată, iar unele dintre ele au fost lămurite imediat.

Întâlnirea cu activiștii civici a fost a doua la număr. La sfârșitul lunii noiembrie, Renato Usatîi a discutat cu tinerii din Bălți, iar până la sfârșitul acestui an, intenționează să se vadă cu reprezentanții mediului de afaceri.

Anterior, primarul de Bălți a declarat că reprezentanții administrației locale trebuie neapărat să comunice direct cu orășenii pentru a vedea care este reacția acestora la o acțiune sau alta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...