În orașul Bălți ar putea fi creat un buget civil, destinat proiectelor inovatoare

by D M
Distribuiti mai departe...

Renato Usatîi la întâlnirea cu reprezentanții societății civile: Avem nevoie de un buget civil pentru implementarea proiectelor inovatoare.

Primarul orașului Bălți, Renato Usatîi a vorbit la întâlnirea cu reprezentanții societății civile despre scopurile bugetului civil – un proiect al administrației locale. El a subliniat că inițiativa este necesară pentru implementarea proiectelor inovatoare. 

Totodată, Usatîi a susținut inițiativa unuia dintre participanții la întâlnire de a include în componența consiliilor administrative municipale reprezentanți ai societății civile cu rol de observatori. 

În acest context, edilul a spus căror proiecte trebuie să fie destinat bugetul civil: «Banii se alocă nu pentru o poartă nouă la o grădiniță. În opinia mea este vorba despre cu totul alte proiecte».

Astfel, Usatîi a subliniat că bugetul civil este necesar pentru implementarea proiectelor inovative, cum ar fi crearea unui centru de resurse sau a unui cerc IT. Iar în calitate de exemplu, primarul s-a referit la un proiect menit să asigure siguranța în trafic.

«Ieri urma să fie pus în funcțiune, în regim de testare, proiectul care trebuie să reducă numărul accidentelor pe trecerile de pietoni. Ne-am gândit cum să soluționăm problemele pietonilor și pe cele ale șoferilor, în același timp. Este vorba despre o cameră cu radar îndreptată spre șofer, care să aprindă o culoare albastră puternică, la o distanță de 50 de metri în momentul în care un pieton se apropie de zebră», a spus Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.