image
Sursa foto: bbc

Zeci de urși polari au ajuns în apropierea unui sat din Rusia

Peste 50 de urși polari au coborât în apropierea unui sat din nordul îndepărtatul al Rusiei, un fenomen destul de rar, pentru care activiștii de mediu dau vina pe schimbările climatice.

Toate activitățile publice din Ryrkaypiy, în regiunea Chukotka, au fost anulate, iar școlile sunt păzite pentru a-i proteja pe rezidenți de urși, scrie BBC, citat de libertatea.ro.

Activiștii de mediu spun că schimbările climatice care au dus la topirea gheții i-a determinat pe urși să coboare în căutarea hrănii în sate și nu pe mare. Tatyana Minenko, șefa programului de supraveghere a urșilor din Ryrkaypiy, a declarat pentru Ria Novosti că au numărat 56 de urși polari în sat.

Animalele erau „atât adulte, cât și tinere, au existat femele cu puii de vârste diferite”, a spus ea, adăugând că aproape toți păreau slăbiți. Urșii polari trăiesc în mod normal pe capul Schmidt, la doar 2,2 km de Ryrkaypiy, dar întrucât zona se confruntă cu o vreme neobișnuit de caldă.

„Dacă gheața ar fi suficient de puternică, urșii, sau cel puțin unii dintre ei, ar fi plecat deja pe mare, unde ar putea vâna foci sau iepuri marini”, a explicat un activist de mediu. Dar în așteptarea înghețării mării, animalele sunt atrase de zonele locuite de oameni în căutarea mâncării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: