Actualitate

Descoperire neaşteptată: Alcoolul a salvat omenirea

Într-o nouă carte, profesorii Dr. Kim Hockings şi Dr. Robin Dunbar argumentează că această capacitate de metabolizare i-a ajutat pe strămoşii oamenilor să supravieţuiască în faţa altor specii rivale de maimuţe sau primate pentru că le-a permis să consume fructe mai coapte şi fermentate pe care acele populaţii rivale nu le puteau consuma pentru că pentru ele erau otrăvitoare pentru ele din cauza alcoolului.

Speciile de maimuţă încă nu pot să tolereze etanolul din fructele foarte coapte, iar autorii spun că această sursă de calorii e posibil să fi salvat primatele de la extincţie.

Dr. Hockings, lector senior la Universitatea din Exeter, Regatul Unit, spune că „şi astăzi putem observa primatele consumând fructe fermentate şi chiar bând vinul produs de oameni. Este greu să găsim un răspuns la acest comportament, dar el reflectă şi istoria noastră, a omenirii, cu alcoolul. Un alt factor interesant este că nivelul de alcool dintr-un fruct fermentat este între 1 şi 4 procente, iar alcoolul pe care îl consumă oamenii astăzi este, de multe ori, mult mai puternic”.

Autorii adaugă că alcoolismul la oameni nu este doar o problemă medicală ci „o parte din fundamentul societăţilor umane, trecute sau prezente”.

https://www.digi24.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *