Diacov, întrebat dacă regretă demiterea Guvernului Maiei Sandu: În politică trebuie să folosești orice șansă. Ea nu a bătut la ușa noastră, nu a căutat soluții

Dumitru Diacov nu regretă faptul că fracțiunea PD a contribuit la demiterea Guvernului în frunte cu Maia Sandu. Mai ales că fosta prim-ministră nu a încercat să discute cu democrații și să găsească o soluție comună, ceea ce ar demonstra faptul că ea a vrut să plece. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a 4-a.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă îmi pare rău că am dat-o jos pe Maia Sandu? E o intrebare retorică. În politică dacă ești în opoziție trebuie să te folosești de fel de fel de oportunități care apar, dacă vrei să schimbi situația. Întrebarea este care erau relațiile între fostele partide de la guvernare cu PD, dacă a încercat vreodată să vorbească omenește cu noi, să caute soluție. Mai numiți o țară în lume, fie în Africa, fie în Europa, unde să apară o astfel de situație când cei de la guvernare se ceartă, depun moțiuni de cenzură și opoziția stă și se rușinează să participe la vot”, a declarat Dumitru Diacov.

Potrivit acestuia, neparticiparea democraților la vot atunci când a fost înaintată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu ar fi însemnat în mod automat coaliție cu guvernarea. „Sau noi o trimitem pe doamna Sandu, noi nu votăm, du-te și discută cu Dodon, găsiți limbă comună și guvernează mai deaparte. Dar în mod normal premierul știa că în Parlament există o fracțiune care poate participa sau nu la vot, și atunci tu bați la ușă și spui „bună ziua, noi vrem să ne înțelegem”. Au avut trei zile la dispoziție. Eu m-am întâlnit cu deputații de-ai lor și le-am spus: „băieți, voi sunteți foarte simpatici, dar pe mine mă interesează ce gândește doamna Maia Sandu””, a punctat Diacov.

Democratul a mai deschis niște paranteze: „Cred că Maia Sandu a vrut să plece. Asta cred ei inșiși, unii se tem să recunoască în public, dar în cadrul discuțiilor între noi, ei înțeleg și recunosc și unii dintre ei folosesc chiar expresii destul de sărățele când e vorba de această situație. Nu e un mare secret”.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis la 12 noiembrie, în cadrul ședinței Parlamentului, cu votul a 63 de deputați care au susținut moțiunea de cenzură înaintată de fracțiunea PSRM. Asta după ce șefa Cabinetului de Miniștri a prezentat în Parlament proiectul privind modificări la Legea Procuraturii, adoptat de Guvern și care prevedea că, prim-ministrul va înainta o listă scurtă formată din cel puțin doi candidați pentru funcția de procuror general către Consiliul Superior al Procurorilor.


Pub