Ala Nemerenco: Boris Golovin, directorul CNAMUP, reținut în dosarul ambulanțelor, va fi restabilit în funcție

Fostul director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Boris Golovin, reținut la mijlocul lunii octombrie curent de către procurorii anticorupție în dosarul ambulanțelor, ar putea fi restabilit astăzi în funcție de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Cel puțin aceasta a declarat ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Justiția “independentă” cu nume concret din Judecătoria Ciocana i-a dat într-un timp record câștig de cauză (a fost atacată legalitatea ordinului emis de către mine) și ministra de asemenea în doi timpi și trei mișcări îl restabilește. Cauza penală, decizia CNA și Procuraturii Anticorupție nu interesează pe nimeni. Nu interesează nici motivul de ce a fost prescrisă așa o ordonanță (o sfătui respectuos pe Dna ministră să citească atent motivația acelei ordonanțe). Și, apropo, urmărirea pe acest caz a fost inițiată încă de fosta conducere a ministerului, pînă la mine, pe timpul guvernării PD”, a menționat Nemerenco.

Deocamdată, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, nu a venit cu o reacție la acest subiect.

Ala Nemerenco / Sursa:Ala Nemerenco/facebook

Amintim că la data de 15 octombrie, Boris Golovin a fost reţinut de către procurorii anticorupție în dosarul ambulanțelor.

Golovin este acuzat într-un dosar intentat în baza art. 43 alin. 3), 327 alin. 2 lit. b1 și c din Codul Penal, cu referință la instigarea la abuz în serviciu săvârșit în interesul altor persoane și soldate cu urmări grave.

De menționat că în dimineața zilei de vineri, 11 octombrie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, dar şi în alte locaţii, în urma cărora a fost reținut directorul adjunct al instituției, în cazul achiziționării a 69 de ambulanțe.

Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitaţia menţionată, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile.

De asemenea, pe acest caz sunt investigate și alte persoane implicate în organizarea achizițiilor publice de cumpărare a ambulanțelor.


Pub