Preşedintele interimar al CSM către Fadei Nagacevschi: „Problemele din justiție urmează să fie discutate la CSM, dar nu la Ministerul Justiției”

„Problemele din justiție urmează să fie discutate la CSM, dar nu la Ministerul Justiției”. Declarația aparține preşedintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteaţă, după ce ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, l-a invitat la minister pentru a purta o discuție referitor la situația creată în sistem.

Foto: captură video/realitatealive.md

„Dnul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a plasat pe pagina oficială a ministerului o invitație CSM-ului pentru astăzi, ora 15.00, pentru a discuta problemele din justiție. CSM-ul mulțumește lui dnul Nagacevschi pentru invitație, însă, ținând cont de principiul separării puterii în stat, considerăm că problemele din justiție urmează să fie discutate la CSM, dar nu la Ministerul Justiției, deoarece Ministerul Justiției este exponentul puterii executive. În acest caz, se va crea oarecare dubii privind ingerința în sistemul judecătoresc”, a declarat preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă, în cadrul unui briefing de presă.

În acest sens, Musteață a mai solicitat ca „toate persoanele interesate să se prezinte în plenul CSM-ului pentru discuții din sistem”.

Următoarea ședință a CSM urmează să aibă loc la data de 10 decembrie.


Pub