(video) Fadei Nagacevschi, despre moțiunea simplă împotriva sa: „Sunt deschis chiar și astăzi să ies și să explic viziunile mele cu privire la reformă”

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a declarat că este gata să iasă în fața deputaților, în contextul în care fracțiunea Blocului ACUM a depus o moțiune simplă împotriva acestuia.

Foto: UNIMEDIA

„Sunt deschis chiar și astăzi să ies și să explic viziunile mele cu privire la reformă”, a comentat Nagacevschi moțiunea simplă depusă împotriva sa.

Întrebat să comenteze acuzațiile Blocului ACUM că ar fi promovat în grabă modificările la Legea privind CSM, Nagacevschi a declarat că memrbii CSM acceptă modificările. „Chiar acum am fost la Consiliul Superior al Magistraturii și am avut o discuție cu membrii CSM, unde am întrebat inclusiv și viziunea asupra proiectului de lege și nu am văzut să fie vreo împotrivire”.

Ministrul a comentat și acuzația că nu participă la ședințele CSM și ar bloca intenționat activitatea instituției: „Lucrurile sunt foarte simple. Sunt două-trei săptămâni de când am intrat în exercițiul funcției. Pur și simplu se suprapun agendele. Sunt cazuri când nu pot să particip”.

Blocul ACUM a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției Fadei Nagacevschi. Potrivit deputatului Dinu Plîngău, ministrul încearcă să sporească influența Guernului și Parlamentului asupra sistemului judecătoresc.


Pub