„Regina comediei bulgăreşti”, una dintre cele mai longevive actriţe de teatru din lume, a murit la 97 de ani

Stoyanka Mutafova, una dintre cele mai longevive actriţe de teatru din lume, care a continuat să joace cu regularitate pe scenă până în urmă cu câteva luni, a murit vineri la vârsta de 97 de ani, informează Reuters.

Foto: https://www.novinite.com/

Supranumită „Regina comediei bulgăreşti”, Stoyanka Mutafova a debutat în teatru în anul 1945, când a interpretat rolul unei servitoare în spectacolul „Vicleniile lui Scapin”, de Moliere, citează Agerpres.

A devenit celebră în Bulgaria după ce s-a făcut remarcată în mai multe comedii şi programe de divertisment televizate. La vârsta de 94 de ani, a participat la un turneu teatral organizat în America de Nord şi Europa.

A continuat să joace în spectacole şi emisiuni TV până în urmă cu câteva luni şi a primit numeroase premii pe parcursul carierei sale îndelungate.

„O persoană incredibil de bună şi de amabilă a plecat dintre noi. Va rămâne pentru totdeauna un simbol al teatrului bulgar”, a declarat prim-ministrul Boiko Borisov.

Stoyanka Mutafova, considerată pe plan internațional drept cel mai vârstnic artist teatral în activitate după moartea actorului rus Vladimir Zeldin în 2016 la vârsta de 101 ani, a declarat într-un interviu acordat pentru Reuters că nu a regretat niciodată decizia sa de a deveni actriţă.

„Dacă aş avea din nou 20 de ani, aş deveni tot actriţă”, a declarat artista bulgară în acel interviu, realizat în 2017.


Pub