Primarul Ion Ceban și omologul său de la Kiev, Vitalii Kliciko, au discutat „într-o atmosferă neformală”

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, s-a întâlnit cu omologul său de la Kiev, Vitalii Kliciko, în cadrul unei vizite oficiale întreprinse de edilul capitalei în Ucraina. Oficialii au discutat despre perspectivele de colaborare dintre capitalele celor două țări.

Foto: Ion Ceban/facebook

În cadrul vizitei, Ion Ceban a avut o întîlnire cu Vitalii Kliciko chiar la primărie, unde i-a fost prezentat centrul unic de comandă a întregii infrastructuri municipale din Kiev.

„Am discutat în detaliu despre sistemul integrat de administrare a serviciilor și primăriei orașului, sănătate, educație, gospodăria locativ comunală, transport, securitate. Am văzut cum toate problemele dar și soluțiile pot fi vizualizate în regim real. Am convenit că vom face schimb de expertiză în acest sens. La fel, am discutat despre mai multe proiecte și programe care le putem elabora și realiza împreună”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook, precizând că întrevederea a avut loc într-o „atmosferă neformală”.

Mâine, edilul capitalei are planificate ieșiri în teren și discuții despre proiectele și programele de succes implementate în ultima perioadă în capitala Ucrainei.

Ion Ceban/Vitalii Kliciko / Sursa:Ion Ceban/facebook

Totodată, se vor pune în discuție problemele cu care se confruntă Kievul în modernizarea orașului.

În același timp, Ion Ceban a scris pe pagina sa de facebook că „în viitorul apropiat e nevoie să actualizăm Acordul de cooperare dintre Chișinău și Kiev, care de mult timp nu mai este funcțional.”


Pub