O femeie de 88 de ani, din Cantemir, a murit în propria casă în urma unui incendiu provocat de soba defectă

O femeie în vârstă de 88 de ani, și-a pierdut viața în urma unui incendiu în localitatea Tartaul, raionul Cantemir. Femeia a fost găsită fără suflare chiar de feciorul său.

Foto: dse.md

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cazul s-a produs în dimineața zilei de 6 decembrie 2019 într-o casă bătrânească.

Cercetările prealabile arată că incendiul a fost cauzat de soba defectă din locuința femeii. Focul a afectat mai multe bunuri textile din casă, printre care și lenjeria de pat, iar încăperea a fost inundată cu fum dens. Incendiul nu s-a extins și s-a stins ulterior, fără a fi observat de oamenii din preajmă.

Cadavrul proprietarei, care se presupune că s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de focul mocnit, a fost depistat de feciorul acesteia. El a alertat serviciile de urgență.

Pompierii presupun că focul a izbucnit din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei de încălzit, însă circumstanțele și cauza exactă a incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au avut loc 1521 de incendii în care și-au pierdut viața 105 persoane.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare pentru a evita producerea tragediilor, în special la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului. În caz de defecțiune a acestora este indicată reparația urgentă și folosirea acestora doar după verificarea prealabilă.


Pub