Andrei Năstase: „Îmi doresc unitate în bloc, dar o unitate serioasă, bazată pe fapte”

Liderul Platformei DA spune că formațiunea nu a luat deocamdată o decizie privind candidatura la alegerile prezidențiale, preconizate pentru toamna anului viitor. Andrei Năstase a evitat să spună și dacă ar susține candidatura colegei sale din Blocul ACUM, Maia Sandu, așa cum s-a întâmplat la scrutinul trecut pentru Președinție.

Foto: UNIMEDIA

Liderul Platformei DA susține că prezidențialele sunt departe și încă nu știe dacă va candida pentru funcția de președinte. Andrei Năstase declară însă că își dorește o unitate în cadrul Blocului ACUM, însă există un „dar”.

„Ne dorim o unitate serioasă, bazată pe fapte, nu doar pe vorbe, cu reguli și condiții bine stabilite, astfel încât membrii și simpatizanții fiecărei forțe membre ale acestei structuri să fie bine reprezentați”, a spus Andrei Năstase în cadrul unei emisiuni de la postul TVR Moldova.

Consilierul municipal a precizat că și-a dorit această unitate și în Parlament, și în forul local, „însă nu a fost să fie”. Asta după ce reprezentanții formațiunii PAS au anunțat în Legislativ și în consiliul municipal, imediat după alegeri, că vor crea fracțiuni separate de Platforma DA. La rândul său, lidera PAS, Maia Sandu a declarat, atunci, că nu vede o problemă în crearea de fracțiuni separate și conlucrarea de mai departe între cele două formațiuni.

Andrei Năstase a mai declarat, în cadrul emisiunii, că alianța dintre Blocul ACUM și PSRM, creată în vara lui 2019, l-a „costat mandatul de primar al capitalei”.

Cât despre eliberarea condiționată a fostului premier, Vlad Filat, din închisoare, liderul Platformei DA spune că „atât procesul de condamnare, cât și cel de eliberare ridică mari semne de întrebare”.


Pub