(foto) Noi termene pentru Arena Chișinău. Când va fi dat în exploatare complexul sportiv

Termenul de dare în exploatare a Complexului sportiv Arena Chișinău a fost extins până la sfârșitul lunii aprilie, 2020, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Foto: gov.md

Astăzi premierul Chicu a inspectat complexul sportiv în construcție și s-a arătat mulțumit de mersul lucrărilor. Oficialul a fost informat de responsabili că Arena Chișinău este finalizată în proporție de 98 la sută.

În prezent, se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii și echipamentelor care asigură funcționalitatea complexului sportiv.

În cadrul vizitei, prim-ministrul a discutat și despre construcția unui drum de ocolire, care urmează a fi executat până la sfârșitul lunii aprilie 2020, odată cu darea în exploatare a Arenei.

Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară - care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Complexul multifuncţional va avea o capacitate de cinci mii de locuri.

În august curent reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii spuneau că Arena este gata în proporție de 60%. Atunci constructorii dădeau asigurări că finalizarea primului complex polivalent din țară vor fi gata până la dată de 14 octombrie 2019.

Arena Chișinău, proiect propus de Partidul Democrat, ar urma să aibă o capacitate de până la 5 mii de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, expoziții, conferințe și întruniri. Termenul propus inițial pentru realizarea proiectului a fost de un an.

Arena Chișinău / Sursa:gov.md
Arena Chișinău / Sursa:gov.md
Arena Chișinău / Sursa:gov.md
Arena Chișinău / Sursa:gov.md
Arena Chișinău / Sursa:gov.md


Pub