17:27:39 23.04.2024
Stiri

Boris Golovin, RESTABILIT în funcția de director al CNAMUP, chiar dacă este cercetat PENAL în dosarul procurării ambulanțelor. „Justiția „independentă” cu nume concret din Judecătoria Ciocana i-a dat într-un timp record câștig de cauză”

Anticorupție 06.12.2019 13:00 Vizualizări3092 Autor: Ziarul National
Boris Golovin, RESTABILIT în funcția de director al CNAMUP, chiar dacă este cercetat PENAL în dosarul procurării ambulanțelor. „Justiția „independentă” cu nume concret din Judecătoria Ciocana i-a dat într-un timp record câștig de cauză”


Fostul deputat Boris Golovin, reținut acum două luni în dosarul penal privind procurarea ambulanțelor „Sobol” din Rusia, urmează să fie restabilit astăzi în funcția de director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească (CNAMUP). Anunțul a fost făcut de fosta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, care l-a suspendat pe Golovin din funcție în baza unei ordonanțe a Procuraturii Anticorupție.

„Astăzi, ministra Sănătății îl va restabili în funcție pe Boris Golovin, reținut în dosarul penal al procurării ambulanțelor „Sobol”, pe care eu l-am suspendat în baza ordonanței Procuraturii Anticorupție din 17.10.2019. Procuratura Anticorupție a solicitat nu doar suspendarea sa din funcția deținută și interzicerea exercitării atribuțiilor de serviciu, dar chiar interzicerea accesului în sediul CNAMUP până la rămânerea definitivă a hotărârii de instanță în cauza penală”, a menționat Nemerenco.

Potrivit sursei citate, actuala ministră a Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, nu a ținut cont de faptul că Golovin e cercetat penal.

„Justiția „independentă” cu nume concret din Judecătoria Ciocana i-a dat într-un timp record câștig de cauză (a fost atacată legalitatea ordinului emis de către mine) și ministra, de asemenea în doi timpi și trei mișcări, îl restabilește. Cauza penală, decizia CNA și Procuraturii Anticorupție nu interesează pe nimeni. Nu interesează nici motivul de ce a fost prescrisă așa o ordonanță (o sfătuiesc respectuos pe doamna ministră să citească atent motivația acelei ordonanțe). Și, apropo, urmărirea pe acest caz a fost inițiată încă de fosta conducere a ministerului, până la mine, pe timpul guvernării PD”, a punctat Ala Nemerenco.

Amintim că directorul (CNAMUP) a fost reținut la 15 octombrie curent, pentru 72 de ore, în dosarul procurării a 69 de ambulanțe din Rusia. Golovin este învinuit că, împreună cu adjunctul său, Oleg Barbă, ar fi prejudiciat statul cu două milioane de lei la procurarea a 69 de ambulanțe rusești pe parcursul anului trecut.

Cele 69 de ambulanțe au fost achiziționate pe timpul guvernării PD. Pentru unitățile de transport au fost cheltuite mai mult de 51 milioane de lei. Inițial, contractul a fost semnat pentru o sumă de aproape 45 de milioane de lei. Ulterior, însă, contractul a fost majorat, fiind adăugate încă aproape 7 milioane de lei. Astfel, o autosanitară a costat circa 740 de mii de lei sau 37 de mii de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md