Oazu Nantoi: „Zinaida Greceanîi promovează agenda politică a socialiștilor pe plan extern. Ea trebuie revocată din funcție”

dd

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a lansat în spațiul public un subiect în care o vizează pe președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi. El a spus că ea trebuie să fie revocată din funcție, deoarece, promovează o politică externă neechilibrată.

„Doamna Greceanîi deţinând funcţia de preşedinte al parlamentului promovează politicile Partidului Socialiştilor în ceea ce priveşte contactele externe ale Parlamentului Republicii Moldova ceea ce contravine nu numai bunului simţ, dar şi Constituţiei Republicii Moldova”, a spus deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Oazu Nantoi îi reproșează Zinaidei Greceanîi că a avut un comportament ofensator la adresa Ucrainei. La sfârşitul lunii august, preşedintele parlamentului de la Chişinău nu l-ar fi felicitat personal pe noul şef al Radei de la Kiev, aşa cum a făcut-o o lună mai târziu în cazul Valentinei Matvienko, cu ocazia realegerii în funcția de președinte Camerei Superioare a parlamentului rus.

Iar în octombrie, potrivit lui Nantoi, Greceanîi a refuzat invitaţia omologului său ucrainean de a participa la ce-a de-a 12-a sesiune anuală a GUAM. În locul ei, l-a delegat pe democratul Alexandru Jizdan.

„Într-un parlament normal, ar trebui să fie pornită procedura de revocare a unui asemenea preşedinte”, a spus deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente