/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un grup criminal care fura bani de pe conturi bancare a fost destructurat

missing
06 decembrie 2019, ora 09:52

Un grup criminal organizat, care fura sume impunătoare de bani de pe conturi bancare, a fost destructurat de angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și cei ai Direcției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului General al Poliției.

Potrivit oamenilor legii, bănuiții au semnat cu victimele mai multe procuri. Acestea ofereau posibilitatea realizării unui șir larg de acțiuni în numele  persoanelor, despre care victimele nu știau: crearea conturilor bancare în beneficiul persoanelor, cu dreptul de a pretinde la banii vărsați ulterior pe conturi. Victimele nu erau la curent că altcineva, în numele lor, primea banii.

Grupul criminal ar fi activat începând cu anul 2016 până în prezent. Membrii acestuia au deschis conturi bancare pe numele mai multor persoane în băncile din afara țării, iar în baza procurilor semnate de victime, de fapt pentru efectuarea altor operațiuni, bănuiții au sustras din conturile victimelor sume impunătoare de bani prin intermediul automatelor bancare ATM din R. Moldova. Suma se ridică la 200 de mii de lei.

În rezultatul perchezițiilor, au fost găsite și ridicate documente și date folosite la săvârşirea infracţiunilor.

Pe acest caz au fost inițiate două cauze penale: furt săvârșit de un grup criminal organizat și folosirea documentelor oficiale false. Suspecții riscă închisoare de până la 6 ani și amendă în valoare de până la 167 500 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram