/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

CSP a aprobat numirea a trei adjuncți ai procurorului general. IATĂ cine sunt

missing
06 decembrie 2019, ora 11:35

Procurorul general Alexandru Stoianoglo și-a ales trei adjuncți. Este vorba despre Mircea Roșioru, Ruslan Popov și Iurie Perevoznic. Numirea acestora a fost aprobată la ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor. 

”Sunt cei mai potriviți la funcțiile respective. Am încredere în ei și o să fim o echipă unică pentru promovarea obiectivelor. Sunt sigur că vom reuși să schimbăm situația spre bine în lupta cu corupția și provocările care apar zi de de zi în sistemul procuraturii”, a subliniat procurorul general Alexandru Stoianoglo.

Mircea Roșioru

În anul 2014, Mircea Roșioru a fost ales președinte al Consiliului Superior al Procurorilor. De asemenea, a fost unul dintre adjuncții fostului procuror general Eduard Harunjen, dar și adjunct al fostului procuror interimar Dumitru Robu.

Ruslan Popov

A fost șef al oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău. Ruslan Popov a revenit în cadrul procuraturii anul trecut, după opt ani de la retrogradare, fiind numit șef interimar al Secției avizare și propuneri de legiferare.

Totodată, a fost procuror anticorupție. Acesta a gestionat în urmă cu câțiva ani dosarele fostului ministru al culturii Boris Focșa și ex-ministrului Sănătății Andrei Usatîi, intentate de CNA, dosare care nu au avut însă o finalitate clară.

Ruslan Popov a fost cercetat penal pentru faptul că nu și-ar fi declarat toate averile.

Iurie Perevoznic

Procurorul Iurie Perevoznic a fost șef interimar al secției minori și drepturile omului din cadrul Procuraturii Generale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram