Breaking News

image
Sursa foto: Primăria Municipiului Hâncești

Încă un deputat PD renunță la mandat: Alexandru Botnari, care a numit străzi în cinstea rudelor sale, revine la Hâncești

Deputatul PD Alexandru Botnari, care a fost ales primar al orașului Hâncești, renunță la mandat. Acesta a anunțat astăzi, în cadrul ședinței plenare că este ultima sa zi de activitate în cadrul Parlamentului.

„Am decis să depun cererea de demisie”, a anunțat Botnari în timpul ședinței plenare.

„Vreți să plecați acum?”, l-a întrebat speakerul Zinaida Greceanâi. „O să particip astăzi la ședință”, a spus Botnari.

El a vrut să susțină o luare de cuvânt de la tribuna centrală a Parlamentului, dar a fost lăsat pentru sfârșitul ședinței.

Botnari a ajuns în Parlament după ce a candidat din partea PD pe circumscripția uninominală Hâncești. În condițiile sistemului electoral uninominal, în circumscripția Hâncești vor fi organizate alegeri parlamentare noi.

Alexandru Botnari a ocupat funcția de primar al municipiului Hâncești din 2003 și vicepreședinte al PD. Între 2003 și 2009, a fost candidat independent, dupa care a aderat la PD.

Acesta a numit în cinstea rudelor două străzi din Hâncești, care poartă numele tatălui și soacrei primarului orașului, Alexandru Botnari. Una se numește Chiril Botnari, iar cealaltă – Nadejda Odobescu.

Precizăm că, tot astăzi, Parlamentul a aprobat și demisia deputatului PD Constantin Botnari alias „Borsetka”, fiind declarat vacant un mandat de deputat care aparține Partidului Democrat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: